Persbericht Expositie

“Nooit gedacht dat kunst al drie generaties in onze Fowler familie verweven zit”

Vrijdagavond 4 februari 2022 zullen Alan en Kimberly Fowler, vader en dochter, hun kunst exposeren in het Tavenu in Maasland. Wat begon als een ontspannen hobby is uitgegroeid tot een gezamenlijke passie. Mét een gouden randje, want onlangs bleek dat het schildersvak al veel langer in de familie zit.

Kimberly: ”Voor mij begon de interesse voor kunst met een fascinatie voor de schilderijen van Lida, de lieve buurvrouw van mijn ouders. Steeds als ik haar vertelde hoe mooi ik haar schilderijen vond, zei ze: ‘Dat kan jij ook’.

Mijn eerste creatie maakte ik dan ook bij Lida thuis. Ze vervolgt enthousiast: “Ik vond het direct leuk en na mijn eerste schilderij volgde al snel een tweede en een derde.
Ook ging ik op schilderles, eerst in Naaldwijk daarna bij Ellen’s fine art in Wateringen.

“De expositie in Tavenu laat heel duidelijk de ontwikkeling van de kunstenares zien.

Kimberly legt uit: “Door verschillende workshops te volgen en nieuwe technieken uit te proberen, is mijn werk steeds meer veranderd en heb ik uiteindelijk mijn eigen stijl gevonden: een combinatie van Pop-art met een giettechniek. Ook de lijsten bewerk ik zelf.” Op de vraag waar ze haar inspiratie vandaan haalt, antwoordt ze: “Ik laat me inspireren door reizen, ansichtkaarten, straatkunst en oude zwart-wit films.”

Alan: “Ik vond het geweldig om te zien dat Kimberly het schilderen zo leuk vond. Op Vaderdag kreeg ik een schilderij dat zij persoonlijk voor mij had gemaakt. Ze daagde mij uit om ook te beginnen. Haar enthousiasme was aanstekelijk, want kort daarna heb ik mij ingeschreven voor schilderles bij Sulla Testa in Maassluis.”

Over zijn werk zegt Alan: “Ik schilder werkelijk alles, van landschappen tot moderne kunst. Ik haal ook veel inspiratie uit muziek. Keith Richards, Stevie Ray Vaughn en Mick Jagger zijn iconen die ik op canvas heb vereeuwigd.”
Alan krijgt veel positieve en enthousiaste reacties van mensen om hem heen. Hij zegt daarover: “Dat doet mij heel goed! Ik heb zelfs al enkele kunstwerken moeten opsturen naar mijn familie in Engeland. Het is een uit de hand gelopen hobby”, vervolgt hij bescheiden, “Maar we hebben onze zolder inmiddels wel omgebouwd tot schilder-atelier”.

Kimberly: Bij het opruimen van de zolder van mijn ouders, kwamen we een prachtig schilderij tegen waarop de mooie natuur van Workington in Engeland te zien is; de plaats waar mijn vader is opgegroeid. Het schilderij was gesigneerd met Tom Fowler, mijn opa! Ik was stomverbaasd. ik heb nooit geweten dat mijn opa ook op latere leeftijd is begonnen met schilderen en dat het maken van kunst schijnbaar al generaties lang in onze familie zit.
Ze besluit vol trots: “Ik vind het heel bijzonder, dat een Engelse zeeman die jarenlang de wereld heeft rondgereisd, nu zulke prachtige schilderijen maakt. Ik ben ontzettend trots op mijn vader en ik vind het een eer om samen met hem te exposeren.”